Hoe je geld kunt besparen op het kopen én het gebruik van een auto

Het is waar; zelfs als je meer dan genoeg verdient om de kosten van je nieuwe auto te dekken, dan zijn er nog andere dingen die je zuur verdiende geld opslokken of je helemaal met niets achterlaten. Je hebt een autoverzekering nodig, benzine voor de tank en reparaties als er iets mis gaat. Het goede nieuws is dat er manieren zijn om op elk van deze uitgaven wat geld te besparen – en ze zijn niet zo ingewikkeld als je zou denken! In deze blogpost lees je welke stappen je moet nemen om comfortabel een voertuig te kunnen kopen zonder achteraf spijt te krijgen.

Zorg ervoor dat je je het voertuig in de eerste plaats kunt veroorloven

De meeste mensen weten hoeveel ze verdienen, maar weinigen begrijpen echt hun uitgaven. Het is moeilijk om aan sparen te denken als je budget al gespannen is, maar dat is precies wat je zult moeten doen voor je een auto gaat kopen. Ga na hoeveel geld je aan het eind van elke maand over hebt nadat alle rekeningen en schulden betaald zijn. Dat is precies wat je moet uittrekken voor de betaling van een auto en andere uitgaven in de toekomst. Vergeet ook niet dat het leven verandert-je kunt trouwen, kinderen krijgen of na verloop van tijd ergens anders gaan wonen-alles wat je financiële situatie zal veranderen.

Zoek rond voor verzekering

Autoverzekeringstarieven variëren van maatschappij tot maatschappij, dus het loont de moeite om rond te shoppen. De beste manier om uit te zoeken welke verzekeraar geschikt is voor jou is via prijsvergelijkingssites. Dit zijn websites die informatie bevatten over tarieven van meerdere maatschappijen, zodat je degene met het laagste citaat kunt kiezen.

Verander je rijgewoonten

Slechte chauffeurs betalen meer dan goede, punt uit! Hoewel het moeilijk te ontkennen is dat sommige mensen gewoon vreselijk geluk hebben, zal het volgen van bepaalde veiligheidsmaatregelen je helpen je verzekeringstarief te verlagen. Vermijd afleiding terwijl je op de weg bent, doe je gordel om en rij binnen de snelheidslimiet, hoe ongeduldig of gestrest je je ook voelt–het telt allemaal positief op! Rij veilig en je zult uiteindelijk een reputatie verdienen als iemand die goed rijdt, wat je langs de lijn nog meer geld zal besparen.

Zorg ervoor dat je je auto zelf kunt repareren

Het kan een goed idee zijn om de extra €10-20 te betalen voor een uitgebreide garantie, maar er is geen reden om te overdrijven. Een basisdekking is voldoende, zolang je bereid bent kleine problemen zelf te verhelpen. Een paar eenvoudige gereedschappen en reserve-onderdelen besparen je tijd en geld, zodat je je niet verplicht voelt je voertuig om de andere dag naar de winkel te brengen. Met die paar dollar die je uitspaart door geen maandelijkse betalingen aan een garagist te doen, heb je aan het eind van elke maand nog meer geld over!

Vergeet de afschrijving niet: Een van de meest voorkomende fouten die mensen maken is vergeten dat auto’s in de loop van de tijd minder waard worden, wat betekent dat je dat ook in je budget moet verdisconteren. Zoek de doorverkoopwaarde op van de auto waarin je geïnteresseerd bent om te zien hoeveel hij over een paar jaar nog waard kan zijn. Je kunt dat getal dan van de aankoopprijs aftrekken om een beter idee te hebben van wat je auto zal kosten, zelfs als je hem na een jaar of twee moet inruilen.

Nu je deze tips en trucs kent, voel je vrij ze te gebruiken zoals je wilt! Of je nu geld wilt sparen voor een nieuwe laptop of wilt bezuinigen op het uitgaan met vrienden, ze zullen van pas komen in die moeilijke financiële tijden. Denk er alleen aan niet meer uit te geven dan je verdient, want alles is goed zolang er elke maand genoeg overblijft voor het huren van een appartement en het betalen van rekeningen!

Gerelateerde berichten