Hoe kun je nog meer besparen in deze dure tijden?

Het is niet te geloven als je door de supermarkt loopt: de prijzen voor álles rijzen de pan uit. Je kunt rustig je budget met 30% verhogen om de dagelijkse boodschappen te kunnen doen. Maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Het is dan beter om flink te besparen. Maar besparen op (gezond) eten en drinken is nooit een goed idee. Je moet wel kunnen leven en blijven functioneren. Dat lukt gewoon niet op een maaltijd per dag minder. Het is dus tijd om een andere oplossing te vinden.

Schaf een kaasdoos aan

Een stuk kaas was altijd al voordeliger dan plakken kaas. Dat is niet veranderd. Alleen is de kaas nu flink duurder, ook dat stuk dat je altijd al kocht. Was je gewend om het stuk kaas in het papier of het plastic waar je het in kocht in de koelkast te laten liggen? Dan kwam het vast voor dat er regelmatig schimmel aan de kantjes verscheen. Dat is dus net weer kaas die je niet meer kunt eten. Een kaasdoos kopen lijkt iets uit oma’s tijd, maar het is echt de moeite waard. In een kaasdoos kun je de kaas droog bewaren en is de kans op schimmel en lelijke plekken eigenlijk uitgesloten. Als je de doos maar goed afsluit na ieder gebruik.

Tip: laat de kaasschaaf niet in de kaasdoos zitten. Was die af na ieder gebruik. Zo voorkom je dat de flinters kaas die aan de kaasschaaf blijven zitten alsnog gaan schimmelen en het stuk kaas “besmetten”.

Bespaar door te bewaren

Alles wat je al hebt, hoef je niet meer aan te schaffen. En dat scheelt geld! Als je de ruimte hebt kun je, bijvoorbeeld, de kleding waar je oudste is uitgegroeid en waar je jongste nog niet in past bewaren in een handige opbergbox. Toegegeven, een opbergbox kopen (of twee, of drie) is éven een (kleine) investering, maar wel een die de moeite meer dan waard is. Je kunt in deze opbergboxen de kleding droog en stofvrij bewaren. Label de opbergbox met de maten die erin zitten en je ziet in één oogopslag of je nog wat hebt liggen in de maat waar je kind nu behoefte aan heeft.

Je bespaart dan flink wat geld, want je hoeft geen nieuwe kleding aan te schaffen. Zeker wanneer de kleding tijdloos is, is dat zeker de moeite waard!

Het bewaren van kaas in een kaasdoos en kleding in een opbergbox zijn maar kleine besparingen, maar alle beetjes helpen in deze dure tijden!

Gerelateerde berichten