Personeelskosten uitbesteden via payroll

Payrollen kan een enorm handige en voordelige manier zijn voor jouw bedrijf om personeelskosten uit te besteden. Maar hoe zit dat nu precies in elkaar? Is het wel een goede beslissing voor jouw bedrijf? En is het wel echt zo voordelig? Dit zijn belangrijke dingen om jezelf af te vragen bij het maken van een beslissing. Wij hebben alles over personeelskosten uitbesteden via payroll voor je op een rijtje gezet. 

Waar bestaan de payroll kosten uit?

Het grootste gedeelte van personeelskosten bestaat uit de directe personeelskosten. Dit zijn onder andere het salaris, vakantiegeld, vakantiedagen, winstuitkering en andere vergoedingen. Daarnaast heb je nog de indirecte personeelskosten. Hierbij moet je denken aan de kosten voor salarisadministratie, verzekeringen, onkostenvergoedingen en secundaire arbeidsvoorwaarden. Ten slot moet ook nog de verplichte belastingen en premies afdragen. Dit zijn bijvoorbeeld de loonbelasting, premies voor volks- en werknemersverzekeringen of een bijdrage aan de zorgverzekeringswet. Wat de exacte personeelskosten voor jouw personeel zijn hangt af van de genoemde factoren, jouw bedrijf en aan de cao die in jouw branche gehanteerd wordt.

Er komt dus redelijk wat kijken bij personeelskosten. Daarom is het soms makkelijker voor een bedrijf om de personeelskosten uit te besteden. Dit kan je namelijk een hele hoop moeite en rompslomp besparen. Het uitbesteden van personeelskosten kun je onder andere laten doen door een payroll bedrijf

Als je ervoor kiest om je personeelskosten uit te besteden via een payroll bedrijf, kan je dit heel veel tijd en werk schelen. Dit is voor veel bedrijven de voornaamste reden om voor een payroll bedrijf te kiezen. Wanneer je met een payroll bedrijf werkt, worden vaak veel personeelskosten gedekt in het tarief. Welke kosten wel en niet gedekt worden, is volledig afhankelijk van het payroll bedrijf en de diensten en pakketten die zij bieden. 

Waar moet je op letten bij uitbesteden?

Het is belangrijk om te kijken naar wat je precies wilt uitbesteden, en wat je zelf wilt blijven doen. Wat gaat het je kosten? En wat levert het je op? Kijk hierbij ook goed naar welke diensten en pakketten een payroll bedrijf allemaal aanbiedt. Sommige bedrijven bieden voorgemaakte pakketten aan, terwijl je bij ander bedrijven je pakket zelf kunt samenstellen. Het uitzoeken van het juiste payroll bedrijf is dus enorm belangrijk. 

Of het uitbesteden van personeelskosten via payroll voor jouw bedrijf is weggelegd, hangt af van je eigen behoeftes. Het is dus belangrijk om goed in kaart te brengen wat je precies wilt laten uitbesteden, en wat je eventueel zelf wilt blijven doen. Laat je altijd goed informeren en wees alert in het maken van je beslissing!

Gerelateerde berichten