5 manieren om geld te besparen op kerstcadeaus

Kerstmis is een tijd voor wonderen, en het meest wonderbaarlijke daaraan is misschien wel dat je niet zoveel hoeft uit te geven als je denkt. Immers, als de Kerstman aan elk kind in de wereld cadeautjes kan bezorgen met slechts acht piepkleine rendieren, dan moeten wij dat toch minstens even goed kunnen. Hier zijn vijf manieren om dit jaar geld te besparen

1) Maak je eigen cadeautjes

Het is leuk en goedkoop! Je bespaart op de kosten door zelf iets te maken en dat weg te geven of het ene zelfgemaakte cadeau voor het andere te ruilen. Als je niet handig genoeg bent om zelf een cadeautje te maken, vraag dan rond onder vrienden en familieleden die misschien iets voor iemand anders willen maken-je zou wel eens met betere cadeautjes kunnen eindigen dan je zelf zou doen !

2) Geef ervaringen, geen dingen

Kaartjes voor het theater, een dagje naar de spa of zelfs gewoon een zelf gekookte maaltijd kunnen veel meer gewaardeerd worden dan om het even welk materieel geschenk. Als je niet weet wat je moet geven, denk dan aan de hobby’s en interesses van de persoon in kwestie en kijk of je een manier kunt vinden om hem of haar een ervaring te geven die hij of zij liefde.

3) Koop in de uitverkoop

Kerstmis is een van de grootste winkelseizoenen van het jaar, dus als je vroeg wat cadeautjes kunt kopen ben je er zeker van dat je ze voor een goede prijs krijgt. Als je vrienden of familie cadeautjes van je verwachten, is het tijd om online naar koopjes te gaan kijken-je wilt ze niet teleurstellen wanneer hun favoriete cadeaus uitverkocht zijn!

4) Koop tweedehands

Met een heel klein beetje extra werk is het mogelijk om bij kringloopwinkels en kofferbakverkopen leuke koopjes te vinden. Als je niet echt zelf wilt gaan winkelen, zijn er ook massa’s websites die je gratis of heel goedkoop kunt gebruiken. Misschien kun je zelfs vind dat perfecte cadeau en bespaar een fortuin!

5) Als het in eerste instantie niet lukt…

Als al het andere mislukt, is het nog steeds niet te laat om geld te besparen – stuur gewoon een e-mail of pleeg een telefoontje. Een beetje onderhandelen kan een heel eind komen om de prijs te krijgen die je wilt, en als je vrienden of familie weten dat je je best doet zullen ze begripvoller zijn. Als iemand nee zegt, vraag hem dan wat hij wel wil en probeer hem dat te geven – dat is veel beter dan een heel jaar schuldgevoelens.

Gerelateerde berichten